Odličan rezultat učenika metkovskih škola na županijskom natjecanju mladih tehničara

 

U Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića održano je 63. županijsko natjecanje mladih tehničara na kojem je sudjelovalo 18 učenika iz osnovnih škola Stjepana Radića, don Mihovila Pavlinovića, Župe dubrovačke i Orebić.

Učenici su se natjecali u kategorijama Maketarstvo i modelarstvo, Graditeljstvo, Robotika, Fotografija i Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina.

Back to black_baner
Back to black_baner

Odličan rezultat postigli su učenici osnovnih škola iz Metkovića.

Učenica OŠ Stjepana Radića Katja Jerković osvojila je 1. mjesto u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. U istoj kategoriji Katja već treću godinu zaredom nosi titulu županijskoga prvaka te je i ove godine stekla pravo natjecanja na državnoj razini. Učenik Petar Popović je u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina ostvario 4. mjesto. U kategoriji Fotografija su se natjecale učenice Nika Kozina postigavši 2. mjesto i Leona Medak koja je ostvarila 3. mjesto. Mentorica svim učenicima je prof. Marina Nikolić

Odličan rezultat ostvarili su i učenici iz Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića. Pod mentorstvom nastavnika Vedrana Nižiča, u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo, prvo mjesto je osvojila Lana Volarević, drugo Lana Marković, a treće Ivana Šušnjar.

U kategoriji Graditeljstvo prvo mjesto je osvojila Reina Bebić, a drugo Laura Batinović. Županijska prvakinja u kategoriji Fotografija je Paula Dominiković, a šesto mjesto je osvojila Mara Talajić.

U kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina drugo mjesto je osvojila učenica Klara jerković, a treće Ante Raić. Svima im je mentorica bila nastavnica Jelica Lazarević.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content