DNŽ – prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa primilo 6372 građana

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom (dva utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika te po jednoj iz Korčule i Metkovića.

Ukupno su zaražene četiri muške i dvije ženske osobe, a dvije ih ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1946.) Izliječeno je 47 osoba: 17 iz Dubrovnika, 15 iz Konavala, 14 iz Župe dubrovačke te jedna osoba iz Ploča.

dina_baner
Zemlja loših

U posljednja 24 sata obrađena su 42 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 46 995 uzoraka. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 640 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 583 (Dubrovnik 257, Konave 167, Župa dubrovačka 137, Dubrovačko primorje 14 te Ston osam slučajeva).

Prvu dozu cjepiva primilo je 6372 žitelja Dubrovačko-neretvanske županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, svi na invanzivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1160 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam kršenja mjere samoizolacije, sve na granici. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 455 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content