MCGP Metković: 17-godišnjakinja kazneno prijavljena zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti

 

Izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Metković sinoć je pristupilo osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin RH s prebivalištem u BiH.

Kao putnica u vozilu nalazila se 17-godišnja državljanka RH za koju je graničnom kontrolom utvrđeno da na snazi ima sigurnosnu mjeru COVID – liječenje u kući do 25. ožujka 2021. g.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Nadalje je utvrđeno da je 17-godišnja djevojka doputovala iz Splita, gdje je boravila na školovanju, u Metković koristeći se javnim prijevozom čime je ugrozila zdravlje ostalih putnika.

Na Autobusnom kolodvoru u Metkoviću je dočekao spomenuti 46-godišnjak koji je prethodno u RH ušao iz pravca BiH te je prilikom prelaska državne granice policijske službenike doveo u zabludu navodeći da je razlog ulaska u RH poslovne prirode zbog čega će biti prekršajno prijavljen sukladno Zakonu o nadzoru državne granice.

Navedena 17-godišnjakinja će biti kazneno prijavljena za kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“, a kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja i dalje u cilju utvrđivanja eventualne kaznene ili prekršajne odgovornosti drugih osoba. 

Iz policije su građanima još jednom skrenuli pozornost na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice.

Pozivaju građane da sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije prijave pozivom na broj 192 ili putem aplikacije e-dojave.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content