Čak 32 novozaraženih u Metkoviću

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 120 novih slučajeva zaraze koronavirusom (47 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o po 32 osobe iz Dubrovnika i Metkovića, 17 iz Ploča, po 11 iz Konavala i Župe dubrovačke, četiri iz Kule Norinske, po tri iz Dubrovačkog primorja i Stona, po dvije iz Blata i Vele Luke te po jednoj iz Opuzena, Orebića i Slivnog. Ukupno je zaraženo 49 muških i 71 ženska osoba, a 87 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1932.). Izliječeno je 87 osoba: 48 iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, devet iz Metkovića, po četiri iz Ploča i Stona, tri iz Konavala, po dvije iz Opuzena i Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 399 uzorka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 51 782 uzorka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno su aktivna 754 slučaja zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 436 (Dubrovnik 247, Konavle 70, Župa dubrovačka 102, Dubrovačko primorje 12 te Ston pet slučajeva). U OB Dubrovnik hospitalizirano je 70 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, a jedan na kisiku. U samoizolaciji je 1382 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 530 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content