U Dubrovniku ured HAMAG BICRO-a, ali i beskamatni krediti za poduzetnike

 

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas s predsjednikom Uprave HAMAG BICRO-a Vjeranom Vrbancem i članicom Uprave Marijanom Oreb Sporazum o suradnji, a temeljem kojeg će biti otvoren HAMAG-ov ured u Dubrovniku, kako bi se poduzetnicima s područja naše županije olakšao pristup zajmovima i jamstvima koje Agencija osigurava.

Također, ovim Sporazumom osigurano je da Dubrovačko-neretvanska županija sufinancira kamate na kredite do 25 tisuća eura, što zapravo u praksi znači da će poduzetnicima biti omogućeno beskamatno kreditiranje.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Kako je istaknuto, ovaj Sporazum je rezultat prethodnih razgovora o načinu pomoći gospodarstvu u najjužnijoj hrvatskoj županiji, najteže stradaloj zbog COVID krize, a župan Dobroslavić istaknuo je da je  sporazum korak u pomoći našem gospodarstvu. Sporazum je rezultat prethodnih razgovora o načinu pomoći gospodarstvu u najjužnijoj hrvatskoj županiji, a koja je najteže stradala zbog COVID krize. -Dogovorili smo da će za male kredite koje HAMAG daje vrlo povoljno, u ograničenim visinama, Županija sufinancirati ostatak kamate koju treba plaćati na te kredite. Dakle, ti će krediti biti posve bez kamate za korisnike – rekao je župan te dodao da je Vlada RH za održavanje zaposlenosti na području Dubrovačko-neretvanske županije isplatila potpora u vrijednosti od 406 milijuna kuna. Ured koji će HAMAG otvoriti u Dubrovniku, kazao je župan, bit će smješten u Poduzetničkom inkubatoru, u ex-vojarni, a služit će olakšanoj komunikaciji gospodarstvenika s HAMAG-BICRO-om.

Potpisivanju sporazuma prethodio je sastanak župana Nikole Dobroslavića i gradonačelnika Mata Frankovića s predstavnicima HAMAG BICRO-a u Palači Ranjina, a potom je održan i zajednički sastanak s predstavnicima malih i srednjih poduzetnika s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Prema riječima predsjednika Uprave HAMAG BICRO-a Vrbanca, na sastanku su predstavljeni programi Agencije za predstojeće razdoblje, a istaknuo je i kako je gospodarska struktura naše županije naslonjena na turizam te dodao: -Otvaranje ureda u Dubrovniku je bitni iskorak u pokušaju transformacije u strukturi gospodarstva iz turizma u nešto drugo proizvoljno ili prerađivačko. Vidimo da je koronakriza ostavila dubokog traga u ovom sektoru. S COVID kreditima i zajmovima pokušali smo kompenzirati te gubitke, kazao je.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content