Joško Jukić: “Obrana je ono na što smo u klubu ponosni”

 

Rukometaši Metković – Mehanike danas igraju prvenstvenu utakmicu u Karlovcu. Dosada su u 1. HRL jug odigrali 16 prvenstvenih kola, a do kraja sezone očekuje ih još šest utakmica. 

 
Polovinom prvog dijela sezone krenuli su u rekonstrukciju momčadi u smjeru podizanja kvalitete. Pojačanom konkurencijom, izražajnijim ritmom treninga htjeli su iz postojećeg igračkog kadra pronaći kostur momčadi za nadolazeću sezonu u čemu su, ističu, i uspjeli.
 
“Ovim putem osvrnuo bih se na kvalitetan i konkretan rad tijekom zimskih mjeseci te bih pohvalio doprinos trenera Romića i kondicijskog trenera Ilića. Takav intezitet treninga uzrokovao je češće ozljede igrača, stoga je proces rehabilitacije i kondicijska priprema imala važnu ulogu. Poseban doprinos imao je fizioterapeut Marijo Majić. Konstantne promjene igrača unutar sistema igre, a koje su nastajale dovođenjem prinova, sportskim ozljedama i koronom u određenim fazama prvenstva uzrokovale su oscilacije u našoj igri. Samim time u određenim trenutcima nije pokazan stvarni karakter naše momčadi. Obzirom na spomenute uvjete moram istaknuti kako je trener Romić izvukao dosadašnji maksimum. Senatori ekipe: Džono, Čavar, Cvitanović i Marević pružili su ono što sam od njih očekivao. Moram posebno istaknuti doprinos vratarskog tandema Kozina-Milas koji je u proteklih 16 kola bio naša najjača karika. Čutura se vrlo brzo asimilirao i ušao u igračku formu što je važno za reći s obzirom da nije prošao zimske pripreme sa ekipom. Josip Bezer definitivno izlazi iz igračke krize i vidljiv je njegov doprinos momčadi. Dolaskom Marina Marića dobili smo protočnost i mirnoću igre u napadu. Obrana je ono na što smo ponosni. Statistički gledano najkvalitetnija smo obrambena ekipa lige. Obzirom da smo svoj cilj ostvarili, zadnjih 6 kola pružit ćemo priliku igračima koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu prvenstva. Ta odluka sigurno ne znači da nećemo težiti osvajanju bodova u svakoj utakmici. Očekujem od Krešića i Radića da nastave sa igrom i intezitetom rada i zalaganja koji i pokazuju. Gnječu i Juriću se zahvaljujem na dosadašnjem angažmanu, korektnosti te im po okončanju sezone želim puno uspjeha u novoj životnoj sredini. Od igrača Medića, Boškovića, Gustina, Markovića i Jelavića tražim da mi svojom igrom i povjerenjem koje im je ukazano ili će im se u predstojećim utakmicama ukazati odgovore na pitanje mogu li biti konkurentni u momčadi koja će definitivno rasti i od koje će se tražiti iskorak”, kazao je sportski direktor kluba Joško Jukić. 
 
Velikim gubitkom prvenstvenog natjecanja u klubu smatraju nedostatak publike čija  je potpora uvijek važan segment. Međutim, sigurni su, čim to situacija dopusti kako će se promijeniti i ta važna karika, bitna za igru ekipe. Dotada, naglašavaju,   zadovoljni su ostvarenim ciljevima i rade na novim, već postavljenim.
 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content