Mariela Križanović: „Naše cure pokazuju volju i želju na terenu, očekujemo pobjede i u ostatku sezone“

 

Rukomet se na velika vrata vraća svojoj kući. Vraća se Metkoviću! Pokazuju to i rukometašice ŽRK Metković koje su iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje.

Prošloga tjedna tako su ostvarile veliku pobjedu u utakmici protiv Zadra, koja im je donijela vrijedne bodove na tablici 2. HRL Jug za žene te veliku motivaciju za ostatak sezone. Razloga za zadovoljstvo ima i nova trenerica, magistrica kineziologije Mariela Križanović koja je nedavno preuzela vodstvo mlade ekipe.

„U prošlu utakmicu protiv Zadra ušle smo s ciljem da je pobijedimo, a u konačnici smo i pobijedile. Nije bilo jednostavno. Prvo poluvrijeme nas je Zadar vodio, ali uz ustrajnost, volju i želju na terenu smo dobile utakmicu s 23:28“, kazala je Križanović te dodala da pobjede očekuju i u nastavku sezone.

„Ostalo nam je još nekoliko utakmica do kraja sezone. Prva utakmica je danas protiv ŽRK Marina iz Kaštela i znamo da će biti teška. Međutim, cure su pripremljene i nadamo se pobjedi. Također, nadamo se pobjedama do kraja sezone i imamo razloga vjerovati u to. Cure se zaista trude, dolaze na treninge s minimalnim izostancima, imamo kondicijske treninge, treninge snage u teretani te treninge tehnike s loptom. Mislim da zaista kvalitetno radimo, a uz sve to, ekipa ima veliku volju i želju za pobjedama što je presudno. U konačnici, po završetku sezone očekujemo 4. mjesto na tablici, što je solidan rezultat, a u idućim sezonama nadamo se biti puno bliže prvoj ligi“, istaknula je Križanović koja, uz njezina brata Blaža Križanovića čini pomlađeni trenerski kadar u klubu.

Velika ženska rukometna imena 

Uz novi trenerski kadar vodstvo kluba želi poboljšati kvalitetu treniranja te tako pomoći mladim rukometašicama u ostvarenju velikih rukometnih karijera. Razloga za optimizam ima mnogo jer baš kako je Metković Hrvatskoj, Europi i svijetu dao mnoga poznata rukometna muška imena, tako su iz našega grada potekle i poznate rukometašice – primjeri koje djevojčice iz ŽRK Metković trebaju i žele slijediti.

„Iz Metkovića su potekla mnoga velika imena kada je u pitanju ženski rukomet. Naglasila bih današnju kapetanicu Podravke i jednu od vodećih igračica toga kluba Dragicu Džono. Također, tu je i Matea Lonac, koja je danas odlična vratarka na Islandu, Iva Borovac koja trenutno igra u Norveškoj, Marina Glavan, Nikolina Grmoja, Marina Ćuže te brojne druge. Mislim da klub ima potencijal stvarati nova velika imena jer je atmosfera zaista dobra i ovim putem bih pozvala sve djevojčice koje vole i žele igrati rukomet da nam se jave i pridruže“, naglasila je Križanović.

Sve djevojčice koje žele trenirati u ŽRK Metković mogu se javiti predsjedniku Kluba Tomislavu Komazinu na broj 091/339-2083.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content