Udruga ‘Život’: “Narcis za metkovski mamograf”

 

Danas se obilježava Dan narcisa – dan borbe protiv raka dojke. 

Rak dojke drugi je uzrok smrti žena u Hrvatskoj pa je Nacionalni dan borbe protiv raka dojke prigoda da se naglasi važnost redovitih pregleda dojki kako bi se bolest spriječila ili otkrila u ranom stadiju, kada ju je moguće izliječiti.

Kino_baner
Kino_baner

Dan narcisa svake godine obilježava i metkovska Udruga oboljelih od malignih bolesti ‘Život’. Iako je zbog epidemioloških razloga i zaštite zdravlja svih nas do daljnjega odgođena njihova tradicionalna humanitarna prodaja narcisa, koja je trebala biti održana jutros, u Udruzi su odlučili pokrenuti inicijativu prikupljanja sredstava za kupnju novoga mamografa u Domu zdravlja Metković. 

“Cilj nam je pokrenuti inicijativu, ukazati na potrebu kupnje novog digitalnog mamografa za DZ Metković jer smo svjesni koliko je rana dijagnostika bitna u otkrivanju i liječenju raka dojke. Dobrovoljnim prilogom za sadnice narcisa dajemo svoj doprinos i krećemo u akciju prikupljanja sredstava. Posadimo Narcis, simbol buđenja, novog početka, proljeća”, poručili su iz Udruge ‘Život’. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content