U DNŽ 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom (13 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 19 osoba iz Dubrovnika, 16 iz Orebića, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja, Konavala, Metkovića, Vele Luke i Župe dubrovačke, jednoj osobi iz Stona te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 26 muških i 26 ženskih osoba, a 33 ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminule su dvije muške osobe iz Dubrovnika (rođ. 1936., 1942.). Izliječeno je 48 osoba: 17 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, pet iz Ploča, dvije iz Konavala te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Orebića, Pojezerja i Slivnog kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 53 167 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 67 osoba pozitivnih na koronavirus. Devet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su šest na invazivnoj, a tri na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1416 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 564 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content