U Županiji šest novozaraženih

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom (pet utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o tri osobe iz Župe dubrovačke, dvije osobe iz Metkovića te jednoj osobi iz Konavala. Ukupno je zaraženo pet muških i jedna ženska osoba, a jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu.  Preminule su četiri osobe iz Dubrovnika; 3 muške osobe (rođ. 1931., 1937., 1938.) i jedna ženska osoba (rođ. 1938.). Izliječeno je 27 osoba: 12 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, pet iz Konavala, tri iz Župe dubrovačke te jedna iz Kule Norinske.

dina_baner
Zemlja loših

U posljednja 24 sata obrađen je 41 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 53 208 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 64 osobe pozitivne na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su šest na invazivnoj, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1322 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (sva četiri na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 568 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content