Metkovski srednjoškolci sudjeluju u eTwinning projektu “Cultural heritage of the locality in which I live”

 

Učenici 2. j razreda Srednje škole Metković pod vodstvom profesorice Željke Dodig sudjeluju u eTwinning projekt “Cultural heritage of the locality in which I live”.

Riječ je o projektu koji je osmišljen s ciljem da učenike potakne na promišljanja o važnosti očuvanja lokalne kulturne baštine. Očuvanjem tradicije čuvamo našu prošlost, stvaramo čvrste temelje za blistavu budućnost i razvijamo pozitivno okruženje među mladim ljudima za njeno uvažavanje i očuvanje.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Projekt se provodi u tri faze u suradnji sa školama partnerima iz Hrvatske i Turske.

Radne materijale za svoje aktivnosti učenici su pronalazili u bogatoj literaturi o donjoneretvanskom kraju, a u sklopu školske knjižnice i profesorice Petre Sršen prikupili su i obradili podatke važne za daljnji tijek projekta.

Ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Ivana Baće zanimljivim izlaganjem upoznala je učenike sa životom u neretvanskom kraju, biološkim bogatstvom doline Neretve te važnosti očuvanja naše lokalne baštine.

Učenici su u sklopu projekta posjetili određene lokalitete te na taj način upoznali bogatstvo i raznolikost flore i faune u dolini Neretve. U suradnji s direktoricom TZ Metković, gđom Magdalenom Ujdur i voditeljicom projekta profesoricom Željkom Dodig učenici su terenskom nastavom obuhvatili područja Metkovića i Vida, drevne Narone, te uvidjeli bioraznolikost lokalnog područja. Također, predstavljena im je i bogata povijest i tradicija ovdašnjeg naroda koja ih je dodatno potaknula na jačanje svijesti o važnosti očuvanja baštine.

U nastavku pogledajte što su vidjeli i spoznali!

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content