Gradski Stožer: “Trenutno imamo 206 aktivnih slučajeva zaraze i veći broj osoba u samoizolaciji”

 

Stožer civilne zaštite Grada Metkovića još je jednom upozorio na pogoršanje epidemiološke situacije te pozvao na dodatni oprez. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

“Poštovane sugrađanke i sugrađani, 

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

U prethodnim danima primjetno je značajno pogoršanje epidemiološke situacije na području grada Metkovića. Udio pozitivnih na broj testiranih pokazuje nam da smo u najlošijem položaju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odnosno prvi po broju pozitivnih u županiji. 

Prema podatcima županijskoga Stožera za civilnu zaštitu broj aktivnih slučajeva oboljelih od bolesti COVID-19 u Metkoviću je trenutno 206. U skladu s većim brojem zaraženih, veći je i broj osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije. Ovim putem želimo još jednom istaknuti važnost poštivanja mjere samoizolacije koja se pripisuje osobama koje su bile izložene riziku zaraze, odnosno bliskom kontaktu sa zaraženom osobom ili su došle iz zemlje/ područja s visokom incidencijom bolesti. Također, osobe koje prekrše mjeru samoizolacije, sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, sankcioniraju se novčanom kaznom u iznosu od 8 tisuća kuna.

Stoga, apeliramo na sve vas, da bez obzira na nepostojanje simptoma bolesti, poštujete mjeru samoizolacije te tako zaštitite zdravlje svih sugrađana, a posebno starijih osoba i osoba s kroničnim bolestima. 

Također, ovim putem još jednom želimo podsjetiti na važnost pridržavanja svih epidemioloških mjera. Od početka pandemije u Metkoviću je zabilježeno ukupno 1280 slučajeva zaraze koronavirusom. Ozdravilo je 1058 osoba. Nažalost, 16 naših sugrađana je preminulo. Od posljedica koronavirusa preminuli su nečiji očevi, majke, bake, djedovi, kolege, prijatelji! Nemali broj naših sugrađana je hospitaliziran s težim simptomima bolesti. Naš je zadatak da zajednički spriječimo širenje koronavirusa kako bi zaštitili vlastito, ali i zdravlje i živote svih naših sugrađana. Zato je vrlo bitno da se u ovom trenutku suzdržimo od okupljanja, da poštujemo epidemiološke mjere te da budemo primjer odgovornoga ponašanja.

Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge!”

Damir Raić,

načelnik Stožera civilne zaštite Grada Metkovića

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content