U Metkoviću 27 novozaraženih

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 111 novih slučajeva zaraze koronavirusom (48 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 39 osoba iz Dubrovnika, 27 iz Metkovića, po osam iz Ploča i Župe dubrovačke, sedam iz Kule Norinske, pet iz Korčule, četiri iz Orebića, tri iz Opuzena, po dvije iz Pojezerja i Zažablja, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Slivnog i Vele Luke te tri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Kino_baner
Kino_baner

Ukupno je zaraženo 66 muških i 45 ženskih osoba, a 69 ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika,  jedna muška osoba  (rođ. 1938.g.) i jedna ženska osoba (rođ. 1949.g.).

Izliječeno je 77 osoba: 31 iz Dubrovnika, 16 iz Metkovića, 11 iz Ploča, osam iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, dvije iz Orebića, po jedna iz Kule Norinske, s Mljeta, iz Slivnog i Zažablja te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađeno je 385 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 54 517 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 60 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, a dva na neinvazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1561 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 576 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content