Dario Sršen nezavisni kandidat za načelnika Općine Slivno

 

Dario Sršen nezavisni je kandidat na načelnika Općine Slivno. 

Sršen je rođen 13. studenog 1994. u Metkoviću u kojem je završio i srednju školu, dok je osnovnu pohađao u Blacama (Općina Slivno) i Opuzenu. Diplomirao je 2018. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, smjerovi Međunarodni odnosi i Nacionalna sigurnost.
Kratko je radio kao zamjenik glavne tajnice i šef ljudskih resursa u Međunarodnom udruženju studenata politologije (IAPSS), nakon čega se zapošljava kao novinar – prvo u Zagrebu pa onda u Metkoviću gdje i sada radi.
Autor je dvaju znanstvenih radova iz područja geopolitike te aktivno govori engleski, a pasivno francuski jezik. 

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

“Poštovani sugrađani, susjedi i prijatelji,

ovim putem želim službeno objaviti kako ću biti nezavisni kandidat za načelnika Općine Slivno na predstojećim lokalnim izborima 16. svibnja 2021. godine.

Kao magistar političkih znanosti, imao sam priliku kroz razne konferencije upoznati Europu od Grčke do Njemačke te objaviti vlastite znanstvene radove, no uvijek sam se vraćao svojim korijenima, Općini Slivno. I koliko god su me ti povratci veselili, toliko su me i rastuživali i ljutili. Jer pri svakom mom odlasku i povratku u Slivno, mijenjali smo se i Europa i Zagreb i ja, ali naša Općina je stagnirala.

Jedini vidljivi pomaci isključivo su vezani uz dobru volju pojedinaca koji samostalno uređuju svoja mjesta, stvaraju nove sadržaje te tako obogaćuju ponudu u Općini. Istovremeno od općinskih vlasti redovito, svako četiri godine, slušamo ista obećanja: „napravit ćemo kanalizaciju i riješiti pitanje poljoprivrednih zemljišta“. To su im bili glavni aduti na posljednjim izborima, a bit će i na ovima jer ništa od navedenog nisu ispunili.

No nevjerojatno je kako za općinu u kojoj se gradi jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u povijesti države, Pelješki most, gotovo nitko u Hrvatskoj nije čuo! Njegova gradnja daje mogućnost za daljnji razvoj turizma i prepoznatljivosti naše Općine, ali trenutna vlast kao da nije svjesna prilike koja joj leži u krilu. Ili nije svjesna ili jednostavno ne zna što s njom učiniti. A ne može se reći ni da nema novca za projekte, jer proračun Općine posljednjih godina iznosi i po sedam do osam milijuna kuna što su veliki iznosi za jednu malu općinu.

Zato u mojoj viziji Slivna postoji manifestacija Slivanjskog ljeta koja obuhvaća kulturna, sportska i zabavna događanja diljem Općine, ne samo u onim mjestima koja se nalaze na obali i žive od turizma.

U toj viziji, mali poljoprivredni proizvođači tijekom ljeta imaju štandove za prodavanje voća i povrća u onim mjestima koja turisti najviše posjećuju. To Slivno potiče male poduzetnike i obrtnike na otvaranje poslova. Obiteljima s više djece dodatno smanjuje komunalnu naknadu te isplaćuje veće naknade za svako novorođeno dijete. To i takvo Slivno nagrađuje svoje darovite učenike i prati ih kroz njihovo obrazovanje. U tom Slivnu, mlade obitelji žele živjeti.

Veliki pomaci mogli su se ostvariti da je vlast osluškivala potrebe naroda. Mnogo se moglo postići da se mjesnim odborima dala veća uloga, jer tko bolje može znati probleme jednog mjesta, ako ne njegovi mještani.

Ali kako bi se to ostvarilo, u Općini Slivno trebaju zapuhati neki novi vjetrovi. Zato svi mi moramo biti glas promjene i na ovim lokalnim izborima ne birati one koji su desetljećima na vlasti i pri vlasti, već birati one koji mogu, znaju i žele raditi. Na ovim izborima izaberite Slivno”, poručio je Sršen. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content