Gradonačelnik Milan potpisao Ugovor s izvođačem radova na rekonstrukciji Gradske tržnice u Metkoviću

 

Gradonačelnik Dalibor Milan jutros je s predstavnicima tvrtke GTP d.o.o. iz Vrgorca potpisao Ugovor na rekonstrukciji Gradske tržnice u Metkoviću.

Projekt je to kojim će mala tržnica dobiti potpuno novi i moderniji izgled, ukupne vrijednosti 4 milijuna i 300 tisuća kuna, pri čemu ga Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancira s 400 tisuća kuna.

dina_baner
Zemlja loših

Projektom se planira uklanjanje postojećih montažnih objekata te izgradnja nove građevine koja će se sastojati od ulaznoga portala te zgrade tržnice. Ulazni portal je smješten s južne strane prema Ulici Ivana Gundulića u Metkoviću, a formiran je od natkrivenog prolaza te dva poslovna prostora na suprotnim stranama prolaza. Zgrada tržnice je jednoetažna (prizemlje), a funkcionalno će biti formirana od dva dijela, zatvorenog i otvorenog (natkrivenog) dijela. Unutar zatvorenog dijela bit će smještena četiri poslovna prostora, ostave te sanitarni čvor. Otvoreni (natkriveni prostor) okružuje sa svih strana zatvorene dijelove zgrade, a na tom prostoru bit će smješteni štandovi za prodaju poljoprivrednih proizvoda.

„Ponosan sam što smo pred početkom realizacije ovog projekta, jer tržnica je, kao što sam do sada više puta i istaknuo srce našeg grada i mjesto gdje rade vrijedni ljudi, a nakon rekonstrukcije i preuređenja svima nama će biti na još veći ponos. Važno je istaknuti kako će, za vrijeme trajanja radova, štandovi biti smješteni na susjednu parcelu, a građani će i dalje moći svakodnevno dolaziti na tržnicu“, rekao je gradonačelnik Milan.

Prema riječima izvođača, radovi započinju već idući tjedan, a planirani rok završetka je 12 mjeseci.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content