Završeni radovi na obnovi dječjega igrališta u Prudu

 

Završeni su radovi na rekonstrukciji i obnovi dječjega igrališta u Prudu. U sklopu radova postavljene su nove sprave, nova antistres podloga prilagođena sigurnosnim standardima, umjetna trava namijenjena dječjim igralištima te ogradni zid s vratima.

Riječ je o drugoj fazi rekonstrukcije kvartovskih dječjih igrališta na području grada, u sklopu koje je obnovljeno i igralište u Jadranskoj ulici. Ukupna vrijednost radova na oba igrališta je gotovo 348 tisuća kuna, pri čemu je investitor Ustanova za kulturu i sport Metković, a izvor financiranja Grad Metković. Podsjetimo, u prvoj fazi obnovljena su dječja igrališta u Ulici Ante Starčevića i kod crkve sv. Franje na Kladi te vježbalište u Sportskoj ulici.

Back to black_baner
Back to black_baner

Uništavaju se igrala, otpad se odlaže na neprimjeren način…

Svrha obnove kvartovskih igrališta je omogućiti svakom djetetu, u svim dijelovima grada i prigradskim naseljima, jednake i sigurnije uvjete za igru i provođenje slobodnoga vremena zbog čega će se radovi na rekonstrukciji nastaviti i na ostalim igralištima. Ustanovu za kulturu i sport Metković, kao investitora, vesele pozitivne reakcije, kako djece tako i roditelja, na sami izgled novih i modernijih igrališta. Nažalost, jednako tako rastužuje nas što ubrzo po otvorenju igrališta započinje i devastacija istih!

Uništavaju se igrala, otpad se odlaže na neprimjeren način (iako su prilikom obnove na svakom igralištu postavljeni i novi koševi za odlaganje otpada), a najveći problem je bacanje žvakaćih guma na novopostavljenu umjetnu travu koja se sanira uz velike financijske troškove.  

Nikako ne želimo generalizirati i reći da je problem u svim korisnicima igrališta. Dapače, većina građana upozorava nas na ovaj problem koji isključivo vežemo za NEODGOVORNE POJEDINCE.

Ovim putem nećemo ih kritizirati, već ćemo još jednom ponoviti svrhu obnove samih igrališta – OMOGUĆITI SVAKOM DJETETU, U SVIM DIJELOVIMA GRADA, JEDNAKO KVALITETNE I SIGURNE UVJETE ZA IGRU TE PROVOĐENJE SLOBODNOGA VREMENA. Zato, još jednom, želimo apelirati na sve vas da zajedničkim snagama pazimo na nova igrališta. Tako ćemo djeci biti dobar primjer i pokazati im da sve ono što izgradimo danas, možemo imati u budućnosti. Od prethodnih generacija mnogo toga smo dobili u naslijeđe, a upravo je naša dužnost da budućim generacijama nešto i ostavimo!

Na kraju, novce koje trošimo na popravke bolje je iskoristiti za neke nove lijepe projekte.

#GradimoNeUništavajmo

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content