Grad Metković kreće s ulaganjima u Poslovnu zonu Meterizi, dar za peto dijete povećan na 15 tisuća kuna

 

Gradski vijećnici usvojili su Prijedlog odluke o izradi Urbanističkoga plana uređenja Poslovne zone Meterizi i s time povezanih izmjena i dopuna prostornoga plana.

Riječ je o području koje je bilo predviđeno za izgradnju veletržnice, od čega se odustalo još 2000-ih godina. Izmjenama i dopunama prostornoga plana omogućit će se investicijska ulaganja na tome području.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

„Već imamo nekoliko pisama namjera od ozbiljnih potencijalnih investitora i zbog toga smo krenuli u izmjene i dopune kako bi im omogućili ulaganja. Za građane će to značiti mnogo, no krenimo polako. Poslije donošenja izmjena i dopuna prostornoga plana, za što će nam trebati šest do osam mjeseci, krenut će se s gradnjom. Za naš grad, ulaganja u Poslovnu zonu Meterizi donijet će nova radna mjesta. Podsjetit ću da je nedavno s privatnim investitorom potpisan ugovor za izgradnju bioplinskoga postrojenja na Dubravici, koji će omogućiti 70-ak novih radnih mjesta, a ulaganja u Poslovnu zonu Meterizi omogućit će još dodatnih 70 ili 80 radnih mjesta što je zaista velika brojka za naš grad“, rekao je gradonačelnik Dalibor Milan.

Grad će sufinancirati karte učenicima koji srednju školu pohađaju u Splitu 

Grad Metković nastavlja i s ulaganjem u demografiju pa je na sjednici Gradskoga vijeća donesena i odluka o povećanju dara za novorođeno dijete. Naime, tijekom 2018. godine novčani iznos dara se povećao te sada za prvo dijete iznosi 2.500,00, za drugo 3.500,00, za treće 4.500,00 te za četvrto i svako daljnje dijete 5.500,00 kuna. Današnjim izmjenama te odluke dar za peto i svako slijedeće dijete iznosit će čak 15 tisuća kuna, a zahtjev za dobivanje dara roditelji će moći podnijeti i putem usluge e-Novorođenče.

Gradski vijećnici promijenili su i odluku o sufinanciranju prijevoza za studente i učenike. Naime, od 2018. godine Grad Metković sufinancira dvije povratne ili četiri jednosmjerne autobusne karte za sve studente te za učenike koji srednje škole pohađaju u Dubrovniku. Izmjenama odluke, Grad će karte sufinancirati i učenicima koji srednju školu pohađaju u Splitu.

Od ostalih točaka sjednice treba naglasiti i to da su gradski vijećnici usvojili gradonačelnikov prijedlog kojim će se šetalište na Unki imenovati ‘Šetalištem A satnije ZNG“, odnosno nosit će ime prve postrojbe HV-a u dolini Neretve i Županiji.

Posljednja sjednica – bez oporbenih vijećnika 

Današnja sjednica bila je ujedno i posljednja u aktualnom sazivu Gradskoga vijeća, a protekla je bez oporbenih vijećnika. Prigodnim riječima vijećnicima se zahvalio gradonačelnik Milan.

„Želim vam se zahvaliti što smo protekle četiri godine zajednički radili na dobrobiti građana našega grada. Jednako tako, moram izraziti žaljenje i nezadovoljstvo što vijećnici Mosta nisu došli na današnju sjednicu te tako pokazali da ih život građana našega grada uopće ne zanima. Očekujem da ćemo u idućem sazivu ponovno imati većinu te mnogo konstruktivniju oporbu“, zaključio je gradonačelnik Milan.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content