Rukometna natjecanja prekidaju se do sredine svibnja

 

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a), na svojoj redovitoj 9. sjednici, donio je cijeli niz važnih odluka kojima je cilj da olakša i osigura  privođenje kraju svih natjecanja. 

Najvažnija odluka Upravnog odbora je ona o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja.

Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a misli se na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti.

“U danima kad je sve više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova”, objavljeno je na stranicama HRS-a. 

Upravni odbor jasno je naznačio i da će se prvenstva u svim spomenutim ligama završiti i da nikad nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja.

U skladu s tom odlukom, napravljen je detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket24 Premijer liga, koja bi počela s natjecanjem susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja, a završila 26./27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi pak, svoja natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo, imale bi 19. lipnja. Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige i klubovi će o njemu biti obaviješteni u najkraćem mogućem roku. 

Ovom odlukom obustavljaju se natjecanja i Rukometnoga kluba Metković – Mehanika te Ženskoga rukometnoga kluba Metković. Ipak, rukometaši i rukometašice mogu nastaviti trenirati do sredine svibnja, kada bi se prvenstva trebala nastaviti. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content