Udruga Biom organizira besplatne treninge prepoznavanja ptica

 

Udruga Biom poziva sve zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi.

Trening će se odvijati 8., 9. i 15. svibnja 2021. na više lokacija na području cijele Delte. U sklopu treninga održava se jedno uvodno online predavanje i tri terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i rijetke vrste koje posjećuju lagune na ušću Neretve.

“Na terenu ćemo učiti prepoznavati vrste ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike ćemo osigurati dalekozore i knjige za determinaciju ptica. Obići ćemo različite tipove staništa kako bismo upoznali što više vrsta ptica. Ptice koje ćemo promatrati su ptice gradova, ptice ušća Neretve i ptice trske”, poručili su iz Udruge Biom.

Uvodno online predavanje na kojem ćemo se upoznati bit će 6. svibnja u 18 sati. iako su treninzi predviđeni 8., 9. i 15. svibnja podložni su promjenama, ovisno o vremenskim prilikama.

Ako ste zainteresirani, najkasnijedo 25. travnja 2021. ispunite online prijavnicu.

Broj polaznika je ograničen (10), a u slučaju velikog interesa, odgovori iz prijavnice   pomoći će pri odabiru.

Trening će se održavati u skladu s epidemiološkim mjerama. Ukoliko bi se uslijed loše epidemiološke situacije trening morao odgoditi, sudionici treninga će o tome biti na vrijeme obaviješteni.

Za sva pitanja i dodatne informacije javite se na e-mail adresu: iva.rajkovic@biom.hr.

Trening se organizira u sklopu projekta „Jadranski seobeni put 4“, koji je fokusiran na zaštitu bitnih odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice u Hrvatskoj, a što je upravo Delta Neretve. Projekt financiraju zaklade EuroNatur i MAVA.

FOTO: Facebook / Brkata sjenica 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content