Župan Dobroslavić i gradonačelnik Milan obišli radove na izgradnji Lapidarija Narona i Dnevne bolnice Metković

 

Radove na izgradnji Lapidarija Narona u Vidu te Dnevne bolnice u Metkoviću obišli su danas gradonačelnik Dalibor Milan te župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žanom Marević.

Kroz radove na izgradnji nove zgrade Arheološkoga muzeja Narona proveo ih je ravnatelj Toni Glučina. Podsjetimo, projekt je to vrijedan gotovo 44 milijuna kuna koji će prezentacijski, ali i u cijelosti zaokružiti muzeološki koncept vrijednoga nalazišta u Naroni. Ideja za Lapidarij postoji unazad desetak godina, a preduvjeti za građenje stvoreni su 2018. godine, kada je Grad Metković financirao izradu idejnoga projekta u vrijednosti od 122 tisuće kuna te kada je izmjenama i dopunama prostornoga plana uređenja napravljena prenamjena prostora na lokaciji.

Back to black_baner
Back to black_baner

Dodatni sadržaji i bogatija turistička ponuda 

Nova zgrada, zamišljena kao niz objekata paviljonskog tipa, imat će prostor za multimedijalnu dvoranu, prostor za nove stalne i povremene postave, prostore namijenjene posjetiteljima, dormitorij, restauratorsku radionicu za prikupljanje građe, čuvaonicu umjetnina, uredske prostore te sanitarne čvorove za posjetitelje. Osim novoga sadržaja, omogućit će i dodatne znanstvene studije te bogatiju turističku ponudu.

Župan Nikola Dobroslavić je prilikom obilaska radova najavio i nove projekte na tom lokalitetu.

„Dogovoreno je kako ćemo preko Regionalne razvojne agencije DUNEA-e kandidirati daljnje projekte na ovome lokalitetu za fondove europske unije, bilo da se radi o strukturnim fondovima, bilo da se radi o prekograničnoj suradnji“, kazao je župan Dobroslavić.

Uz Dnevnu bolnicu i Centar za ranu intervenciju 

Radove na izgradnji Dnevne bolnice Metković obišli su u pratnji ravnatelja dubrovačke Opće bolnice Marija Bekića i ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca. Istaknuto je kako napreduju planiranom dinamikom, pri čemu se završetak očekuje do 1. studenoga.

Vrijednost radova je 16,2 milijuna kuna, a obuhvaćaju rekonstrukciju i dogradnju zgrade Općinskog suda u Dnevnu bolnicu Metković – podružnicu Opće bolnice Dubrovnik u kojoj će se građanima omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije. U zgradi Dnevne bolnice bit će uspostavljen i Centar za ranu intervenciju, projekt vrijedan 7,7 milijuna kuna.

„Svi znamo da su građani Metkovića do najbliže bolnice udaljeni stotinjak kilometara, a izgradnjom Dnevne bolnice dobit ćemo kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. U prostoru Dnevne bolnice bit će smješten i Centar za djecu s poteškoćama u razvoju, odnosno Centar za ranu intervenciju koji će omogućiti brže uspostavljanje dijagnoze, a samim time i kvalitetnije liječenje! Hvala Županiji i Ministarstvu što ćemo skupa realizirati ovaj vrijedan projekt“, kazao je gradonačelnik Milan.

Zadovoljstvo dinamikom radova istaknuo je i župan Dobroslavić koji je naglasio kako od sutra počinje i rad cjelogodišnje hitne helikopterske službe.

„Zadovoljni smo dinamikom radova na Dnevnoj bolnici. Također, želim istaknuti kako sutra s radom započinje i cjelogodišnja hitna helikopterska služba koja je ogroman korak u postizanju našega cilja, a to je da sve hitne slučajeve zbrinemo unutar zlatnoga sata“, naglasio je župan.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content