Molly i Johnny – psi koji su pronašli kokain u vrijednosti od 500 milijuna kn

 

U posljednjem slučaju pronalaska 575 kilograma kokaina u “zaboravljenom” kontejneru u Luci Ploče sudjelovala su dva psa Molly i Johnny. Oba su belgijski ovčari, koji sa svojim vodičima rade na graničnim prijelazima.

Svaki pronalazak bitan je za pravosuđe, no ova dva psa imaju i svoje druge rekorde. Molly je zaslužna za otkrivanje 61 kilograma marihuane vrijedne šest milijuna kuna na Graničnom prijelazu Nova Sela. Bila je pakirana u 118 paketića, a prevozila su je dva Crnogorca. Molly je to bila prva zapljena u policijskoj karijeri. Ova trogodišnja kujica živjela je dvije godine kod bake u Zagrebu. Nakon što se baka razboljela, dala ju je susjedu koji ju je izdre­sirao da bi mogla proći policijske testove, piše DUList.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Pas Johnny nimalo ne zaostaje. On je pronašao oko 25 kilograma kokaina skrivenog u Mercedesu koji su policajci zaustavili na magistrali kraj Baćine. To je u lipnju 2020. bila najveća pojedinačna zapljena te vrste droge, a vrijednost joj se procjenjivala na oko 17 milijuna kuna.

FOTO: PU DNŽ

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content