„Iz/Van/Red/No!“ – u Prirodoslovnome muzeju Metković otvorena izložba fotografija Dragana Eraka

 

Prirodoslovni muzej Metković sudjeluje u muzejskoj edukativnoj akciji pod nazivom „Iz/Van/Red/No!“ koja se održava od 30. travnja do 30. lipnja, u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja.

Ovogodišnjoj, 26. po redu akciji, metkovski muzej se pridružio izložbom fotografija autora Dragana Eraka koja je otvorena baš danas, na Dan planeta Zemlje. Izložba prikazuje bogatstvo živoga svijeta na području doline Neretve, kojega je Erak fotografirao posljednjih godinu dana.

Želja_baner
Napoleon_baner

„Cilj izložbe je istražiti vrste u Neretvi, a ona prikazuje upravu tu našu neretvansku raznolikost i bogatstvo prirode.  U proteklih godinu dana obišao sam sva mjesta u dolini Neretve te napravio preko 16 tisuća fotografija. Zanimljiv podatak je da sam pronašao čak 139 vrsta dnevnih leptira. Nadam se da će ovo biti jedna pokretačka izložba, jer mnogo je neotkrivenih vrsta u dolini Neretve koje moramo pronaći i izložiti. Apeliram i na mlade, da što više izlaze u prirodu, pa čak da rade i selfije u prirodi kako bi usput zabilježili nešto zanimljivo“, kazao je Erak.

Zbog neizvjesne epidemiološke situacije, nažalost, nije održano službeno otvorenje izložbe koju svi zainteresirani mogu pogledati na novoj službenoj Facebook stranici Prirodoslovnoga muzeja Metković. Također, iz Prirodoslovnoga muzeja Metković pozvali su sve zainteresirane da im pošalju svoje ‘bilješke’ biološke raznolikosti doline Neretve, koje će oni potom uvrstiti u poseban dio izložbe.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content