Udio pozitivnih među testiranima u Metkoviću i dalje visok

 

U posljednja 24 sata u Metkoviću je zabilježeno deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Brojka je to koja pokazuje blagi pad novozaraženih u odnosu na protekle tjedne, ali koja i dalje poziva na oprez.

Naime, u Metkoviću je aktivnih 218 slučajeva koronavirusa, a velik broj ljudi je u samoizolaciji. Ipak, brojka koja najviše zabrinjava je udio pozitivnih među testiranima kojih je otprilike 25 %, što Metković i dalje drži na visokom mjestu u županiji.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Slična situacija je i u cijeloj dolini Neretve koja trenutno broji 396 aktivnih slučajeva zaraze, pri čemu ih je u Pločama 76, u Opuzenu 54, u Kuli Norinskoj 17, u Općini Slivno 12, u Općini Zažablje 8 te u Općini Pojezerje 11.

Svi ovi podatci pokazuju da, iako je epidemiološka situacija nešto bolja u odnosu na prošli tjedan, brojke su i dalje visoke, što uvelike dovodi u pitanje moguće popuštanje mjera.

Podsjetimo, od 12. travnja došlo je do popuštanja epidemioloških mjera za pojedina područja Županije pa je na širem dubrovačkom području dozvoljen rad terasa ugostiteljskih objekata, dok je u dolini Neretve, Trpnju i Orebiću i dalje na snazi zabrana rada. Također, osnovne škole na dubrovačkom području idu po mješovitom modelu B, srednje škole po modelu C, odnosno nastave na daljinu, kakva se odvija i u dolini Neretve.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content