Premijer Plenković obišao radove na Pelješkom mostu, spajanje dvije strane do listopada

 

Premijer Andrej Plenković, u pratnji ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, saborskog zastupnika Branka Bačića, župana Nikole Dobroslavića sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević te predsjednika Uprave HC Josipa Škorića obišao je gradilište Pelješkog mosta.

Istaknuo je kako će spajanje ovog najvećeg infrastrukturnog projekta biti završeno do listopada.

”Čestitam izvođačima China Road and Bridge Corporation, Hrvatskim cestama, podizvođačima koji grade pristupne ceste. Kao što ste vidjeli danas smo prvi put imali prigodu prošetati se Pelješkim mostom, na kojemu je postavljeno 52 posto od ukupnih elemenata rasponske konstrukcije. Preostala su još samo 24 elementa čiji se dolazak iz Kine u Hrvatsku očekuje tijekom svibnja. U tom trenutku konačno će se postići potpuno teritorijalno jedinstvo Republike Hrvatske. Dugoročno, to je najveće postignuće ovog generacijskog projekta vrijednog 526 milijuna eura”, rekao je premijer Plenković.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom istaknuo kako je riječ o povijesnom trenutku kada su napravljeni prvi koraci po Pelješkom mostu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content