Projekt ‘Stream’ – napreduju radovi na Centru za nadzor i prevenciju posljedica poplava u Opuzenu

 

Održan je radni sastanak projekta ‘STREAM’ na kojem Dubrovačko -neretvanska županija sudjeluje kao partner s pilot područjem doline Neretve gdje će se uspostaviti Centar za nadzor poplava i prevenciju rizika.

Radove rekonstrukcije i opremanja Centra su obišli i predstavnici Regionalne agencije DUNEA, koja pruža stručnu pomoć u provedbi ovog projekta iznimno važnog za dolinu Neretve, s obzirom da je to područje prepoznato kao jedno od najosjetljivijih područja Republike Hrvatske.

dina_baner
Zemlja loših

Obilaskom je utvrđeno da radovi napreduju prema planu te se njihov završetak očekuje u lipnju ove godine.

Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosi oko 5.8 milijuna kuna, a osim Centra u sklopu projekta nabavit će se i vatrogasna oprema za vatrogasna društva u Kuli Norinskoj i Metkoviću vrijedna 2.5 milijuna kuna.

Projekt ‘STREAM’, vrijedan 9.411.657,83 eura, ugovoren je u sklopu programa Interreg Italy-croatia 2014. – 2020. uz stopu sufinanciranja bespovratnih sredstava od 85 posto.

Projekt je pripremila i prijavila Regionalna agencije DUNEA u sklopu svog projekta ‘Znanjem do EU fondova’ kojim se pruža stručna pomoć javnopravnim tijelima s područja DNŽ u pripremi i provedbi EU projekta.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content