Potpisan predugovor, uskoro kreće postavljanje umjetne trave na pomoćno igralište NK Neretva

 

U prostorijama Gradske uprave danas je potpisan predugovor čime je i službeno započela procedura koja će rezultirati umjetnim travnjakom na pomoćnom igralištu NK Neretva.

Predugovor su potpisali izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i gradonačelnik Dalibor Milan, a uz nazočnost pomoćnika ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednika Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovke, predsjednika ŽNK Neretva Stanke Vidovića i tajnice Petre Gustin, predsjednika NK Neretva Damira Jerkovića te voditeljice infrastrukture u HNS-u Andree Dokuš.

Ovim predugovorom HNS iskazuje spremnost dobave i ugradnje umjetne trave na unaprijed pripremljenu podlogu, koju će financirati Grad Metković iz svoga proračuna.

„Hvala HNS-u na iskazanoj spremnosti financiranja postavljanja umjetne trave. To je nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu te stvaranja boljih uvjeta za treniranje našim sportašima, a posebice djeci. Po tom pitanju smo mnogo radili u posljednje četiri godine, a sve s ciljem uključivanja djece i mladih u sportske kolektive te aktivno bavljenje sportom“, kazao je gradonačelnik Milan.

Pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko istaknuo je kako će umjetni travnjak koristiti 350 sportaša svih uzrasnih kategorija.

„Uime Ustanove za kulturu i sport Metković koja skrbi o sportskim terenima, Sportske zajednice grada Metkovića koja okuplja sportske klubove te uime dvaju nogometnih klubova – NK Neretva i ŽNK Neretva zahvaljujem se HNS-u, gospodinu Kustiću i voditeljici infrastrukture Andrei Dokuš te Gradu Metkoviću i gradonačelniku Milanu što su prepoznali potrebu i iskazali spremnost financiranja umjetnog travnjaka na pomoćnom igralištu kojega će koristiti 350 korisnika svih uzrasnih kategorija. U budućnosti će se na tom igralištu odrađivati treninzi i utakmice svih uzrasnih kategorija, osim seniora. Time ćemo značajno poboljšati infrastrukturne uvjete i popularizirati bavljenje sportom u gradu“, istaknuo je Zovko.

Raspisivanjem Javne nabave pripremne podloge Grad Metković uskoro će početi prvu fazu u provedbi projekta, a nakon završetka svih faza ulaganja te realizacije cjelokupnoga projekta ukupna vrijednost investicije bit će oko 2 milijuna kuna uvećanih za vrijednost PDV-a.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content