Metković danas bez novozaraženih

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom).

Radi se o pet osoba iz Vele Luke, tri iz Dubrovnika te jednoj iz Blata, Korčule, Kule Norinske, Stona i Župe dubrovačke. Ukupno je zaraženo pet osoba muškog spola i osam osoba ženskog spola, a njih deset ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Izliječeno je 38 osoba: 16 iz Dubrovnika, pet iz Opuzena, četiri iz Metkovića i Ploča, tri iz Stona, dvije iz Župe dubrovačke, jedna iz Dubrovačkog primorja i Korčule te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađena su 262 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 67 580 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 33 osobe pozitivne na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, a jedna na neinvazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 625 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 688 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content