Spojene Jadranska ulica i Put Narone

 

Završeni su radovi na spoju Jadranske ulice i Puta Narone na desnoj strani grada. Time je završena i druga faza projekata uređenja, a potom i nastavka gradnje Jadranske ulice.

Podsjetimo, ulica je to koja je više od 40 godina čekala svoj spoj s Ulicom Put Narone. Naime, proteže se od križanja s Ulicom Alojzija Stepinca pored nogometnog igrališta ONK Metković, a do nedavno je završavala na udaljenosti od cca 470 metara te bila slijepa ulica. Zadnjih desetljeća, promet pješaka odvijao se preko poljoprivrednih površina, što im je stvaralo velike probleme tijekom zimskih mjeseci, a posebice učenicima koji pohađaju Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića. Grad Metković je, stoga, pristupio izradi idejnoga i glavnoga projekta, riješio imovinsko-pravne odnose i dozvole te započeo s realizacijom, prvo uređenja, a potom i nastavka gradnje Jadranske ulice. Projektom je riješeno pitanje kanalizacije i odvodnje, izgrađen je nogostup s obje strane, sustav javne rasvjete te je izgrađena cesta.

Back to black_baner
Back to black_baner

„Bilo je puno onih koji nisu vjerovali i onih koji su potajno priželjkivali probleme prilikom realizacije projekta, međutim Jadranska ulica je ipak spojena s Ulicom Put Narone. Ostala nam je još III. Faza, od Klubane ONK Metković do Galine kuće, a za nju je donesena Odluka o odabiru izvođača te slijedi potpisivanje ugovora i uvođenje u posao. Jadranska ulica u punom profilu bit će dovršena do kraja godine“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content