Natjecanje mladih tehničara – Katja Jerković državna prvakinja

 

Učenica sedmog razreda Osnovne škole Stjepana Radića Katja Jerković i ove je godine sudjelovala na Državnom natjecanju mladih tehničara te postala državna prvakinja u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina.

U njenoj kategoriji natjecalo se 20 učenika iz  Republike Hrvatske, a Katja je odlično izradila  zadani praktični zadatak te usmeno obranila svoj urađeni zadatak. Njenom plasmanu državne prvakinje presudio je vrhunski riješen pismeni test provjere znanja nastavnog gradiva tehničke kulture.

Inače, Katja je postala državna prvakinja pod mentorstvom profesorice Marine Nikolić koja je ‘odgojila’ generacije državnih prvaka iz OŠ Stjepana Radića. 

dina_baner
Zemlja loših

“U posljednjih 12 godina ovo je peti državni prvak iz OŠ Stjepana Radića na natjecanjima mladih tehničara. Školske god. 2009./10., imali smo državnog prvaka u kategoriji Promet, 2010./11. u kategoriji Elektrotehnika, 2012./13. i 2018./2019. u kategoriji Fotografija, i ove 2020./21. u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. Svim učenicima mentorica je bila Marina Nikolić, prof. Za OŠ Stjepana Radića  ovo je uspjeh bez premca jer je natjecanje mladih tehničara natjecanje u kojem postižemo najbolje rezultate, a u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture spomen OŠ Stjepana Radića i Metkovića izaziva veliko poštovanje. Nastavnici Marini, a posebno novoj državnoj prvakinji Katji Jerković čestitamo na postignutom uspjehu i promicanju izvrsnosti i darovitosti učenika OŠ Stjepana Radića i grada Metkovića”, poručili su iz škole. 

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content