Grad Metković u protekle četiri godine najviše povećao izdvajanja za studente – za preko 600 %!

 

Prema analizi portala gradonačelnik.hr, Grad Metković je grad u Hrvatskoj koji je u protekle četiri godine najviše povećao izdvajanja za studentske stipendije – za čak 625 posto!

Grad Metković je prije dolaska Dalibora Milana i njegove gradske uprave, u 2017. godini u proračunu za stipendije imao osigurano 55.200 kuna, dok ove godine ta stavka iznosi 400 tisuća kuna. Osim što su učetverostručili broj stipendista, utrostručili su i iznos stipendije, pa studenti tako danas umjesto 400 kuna, koliko su dobivali 2017., od grada dobivaju po 1.200 kuna mjesečno, piše gradonačelnik.hr.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

 

Analiza proračunskih izdvajanja gradova za stipendije u razdoblju od 2017. do 2019. pokazuje da je većina gradova povećala izdvajanja za učenike i studente, rekorder je i dalje Novska, a najveći rast izdvajanja je u Đakovu.  No, kako su posljednji objavljeni podaci iz 2019., a s portala gradonačelnik.hr žele biti što aktualniji, proveli su svoje istraživanje te provjerili kakva je situacija i kolika su izdvajanja za stipendije u ovoj godini te gdje su one najviše.

Upite su poslali svim gradovima, a odgovore i podatke dobili iz 75 gradova, pa se i ova rang lista i top 10 najboljih odnosi na gradove koji su bili uključeni u istraživanje.

Prema istraživanju, Grad Metković se našao i u top 10 gradova po iznosima studentskih stipendija. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content