U DNŽ 19 novih slučajeva zaraze koronavirusa, u Metkoviću jedan

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom (šest utvrđeno brzim antigenskim testom).

Riječ je o pet osoba iz Župe dubrovačke, tri iz Opuzena i Ploča, dvije iz Dubrovnika te jednoj iz Blata, Korčule, Metkovića, Orebića, Slivnog i Stona. Ukupno je zaraženo deset osoba muškog spola i devet osoba ženskog spola, a 14 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Izliječene su 63 osobe: 27 iz Dubrovnika, 12 iz Vele Luke, šest iz Metkovića, pet iz Ploča, tri iz Korčule i Orebića, jedna iz Konavala, Kule Norinske, Lumbarde, Opuzena, Stona, Župe dubrovačke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađeno je 340 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 69 311 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 25 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 352 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 711 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content