Dokumentarni film ‘Ovo mijenja sve’ u ponedjeljak u Kinu ‘Pobjeda’

 

U Kinu ‘Pobjeda’ Metković u ponedjeljak, 17. svibnja u 20 sati održat će se projekcija dokumentarnoga filma ‘Ovo mijenja sve’. Projekcija će se prikazati u kinodvorani, a ulaz je besplatan.

Sniman u devet zemalja i na pet kontinenata tijekom četiri godine, film je epski pokušaj da se redefiniraju izazovi klimatskih promjena.

Inspiriran međunarodnim bestselerom ‘Ovo mijenja sve’ autorice Naomi Klein, film predstavlja sedam portreta zajednica koje trpe posljedice korištenja prljave energije i klimatskih promjena – od najvećega američkog ugljenokopa u Montani do kanadske katranske nafte, od obale južne Indije do Pekinga i dalje.

Isprepleten pričama i naracijom Naomi Klein, film povezuje ugljik u zraku s ekonomskim sustavom koji ga je proizveo.  Kroz cijeli film Klein gradi svoju najkontroverzniju i najuzbudljiviju ideju: egzistencijalnu krizu klimatskih promjena možemo upotrijebiti kako bismo ekonomski sustav pretvorili u nešto radikalno bolje. Hoće li ovaj film sve promijeniti? Naravno da ne. Ali vi biste mogli, ako se odazovete njegovu pozivu na djelovanje.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije