U DNŽ 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega su tri utvrđena brzim antigenskim testom).

Radi se o pet osoba iz Metkovića, četiri iz Dubrovnika te po jednoj osobi iz Konavala i Vele Luke. Ukupno je zaraženo pet osoba muškog spola i šest osoba ženskog spola, a njih pet ima utvrđenu epidemiološku vezu. Izliječeno je 29 osoba: osam iz Vele Luke, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Stona, po dvije iz Dubrovnika, Metkovića, Opuzena i Blata te po jedna osoba iz Korčule, Janjine, Pojezerja, Smokvice i Zažablja. U posljednja 24 sata obrađen je 351 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 71 111 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirane su 22 osobe pozitivne na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju tri pacijenta, svi na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 288 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam kršenja mjere samoizolacije (sve na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 732 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content