U Metkoviću četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega su četiri utvrđena brzim antigenskim testom).

Radi se o četiri osobe iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije osobe iz Župe dubrovačke te jednoj osobi iz Korčule. Ukupno je zaraženo šest osoba muškog spola i četiri osobe ženskog spola, a njih dvije je utvrđena epidemiološka veza. Izliječeno je 25 osoba: sedam iz Dubrovnika, po četiri iz Opuzena i Vele Luke, tri iz Slivnog, po dvije iz Metkovića i Ploča te po jedna osoba iz Blata, Korčule i Orebića. U posljednja 24 sata obrađeno je 356 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 71 467 uzoraka.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba, a intenzivnu skrb zahtjevaju dva pacijenta  na invazivnoj ventilaciji. Također, u posljednja 24 sata preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (1959. god.). U samoizolaciji su 254 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (sve na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 733 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content