U DNŽ 12 novih slučajeva zaraze, u Metkoviću četiri

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je pet utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o po četiri osobe iz Dubrovnika i Metkovića, po jednoj iz Dubrovačkog Primorja i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište u našoj županiji. Ukupno je zaraženo pet osoba muškog spola i sedam osoba ženskog spola, a njih pet ima utvrđenu epidemiološku vezu. Izliječeno je 20 osoba: po četiri osobe iz Dubrovnika i Metkovića, po tri iz Opuzena i Župe dubrovačke, dvije iz Vela Luke te po jedna iz Blata, Korčule i Stona, kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađen je 291 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 71 758 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju dva pacijenta na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 272 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 734 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content