U DNŽ samo jedan novi slučaj zaraze

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o muškoj osobi iz Dubrovnika, a epidemiološka veza nije utvrđena.

Izliječeno je devet osoba: tri iz Metkovića, dvije iz Blata te po jedna iz Dubrovnika, Korčule, Stona i Vele Luke. U posljednja 24 sata obrađeno je 76 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 72 569 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 15 osoba pozitivnih na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju dva pacijenta na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji su 274 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena je ukupno 738 slučajeva kršenja samoizolacije.

Prema podatcima s interaktivne karte objavljene na stranici DNŽ, u Županiji su aktivna 142 slučaja zaraze, od čega ih je u Metkoviću 29.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content