Metković bez novozaraženih

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom (jedan utvrđen brzim antigenskim testom).

Radi se o ­­­­­tri osobe muškog spola i dvije osobe ženskog spola; dvije su iz Dubrovnika, a po jedna iz Konavala, Ploča i Župe dubrovačke. Dvije osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu. Izliječeno je 17 osoba: sedam iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, dvije iz Slivnog, po jedna iz Dubrovačkog Primorja i Orebića i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađeno je 257 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 73 455 uzoraka.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju dva bolesnika, jedan na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvanzivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 218 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 745 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content