Dokumentarac ‘Medena zemlja’ večeras u Kinu ‘Pobjeda’

 

U Kinu ‘Pobjeda’ Metković u ponedjeljak, 31. svibnja u 20 sati na rasporedu je projekcija dokumentarnoga filma ‘Medena zemlja’. Riječ je o posljednjem u nizu u ciklusu dokumentaraca, a ulaz je slobodan. 

Nagrađivani sjevernomakedonski dokumentarni film iz 2019. godine, u režiji Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanova, prikazuje život Hatidže Muratove, pčelarice u udaljenom planinskom selu Bekirliji (Sjeverna Makedonija).

Unatoč iznimno teškoj i oskudnoj svakodnevici, Hatidže i njezina majka žive harmonično u skladu s prirodom, koja osobito okrutna može biti tijekom zimskih mjeseci. No, za dvije žene sve će se početi mijenjati kad se u njihovo neposredno susjedstvo doseli brojna nomadska obitelj turskog stočara Husseina. Oni su slikoviti, temperamentni i bučni nomadi posve suprotnog načina života i drugačijih životnih vrijednosti, a Hussein će vrlo brzo u uzgoju pčela uočiti priliku za dobru zaradu. A kad ga Hatidže počne uvoditi u tajne pčelarstva, on će se prema pčelama početi odnositi nemarno, baš kao i prema svojoj stoci koja će početi ugibati.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content