Lađari Sv. Ilije krenuli na plov do Kotora

 

Lađari sv. Ilije krenuli su na plov do Kotora. Startali su jutros kod Lučkoga mosta u Metkoviću, gdje je njih i kip sv. Ilije, koji će ploviti s njima, blagoslovio fra Ante Bilokapić, uz nazočnost direktorice Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalene Medar Ujdur.

Lađarski plov veslaju dvije ekipe lađara sv. Ilije i ekipa HRM-a, a spojit će dvije župe – Metković i Kotor, Hrvate u dolini Neretve i u Zaljevu svetaca. Veslat će se u etapama od Metkovića do Korčule, od Korčule do Slanoga, od Slanoga do Dubrovnika te od Dubrovnika do Kotora.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

„Nadamo se lijepom i mirnom moru. Naša trasa je duga 280 km i svaki dan nas čeka 10-ak sati veslanja. S nama ide Ansambl Ivan Goran Kovačić koji će imati nastupe svaku večer jer su po završetku svake etape organizirane Noć lađara i ansambla. Ovo će zaista biti jedna lijepa prezentacija Neretve, neretvanskoga turizma i neretvanske lađe“, kazao je predsjednik UL Sv. Ilija Dalibor Obradović.

Lađare će do državne granice pratiti brod Hrvatske ratne mornarice, a tijekom cijeloga plova snimatelj, pa će na kraju nastati film o UL Sv. Ilija Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content