Trener KK Metković Denis Žderić promaknut u više majstorsko karate zvanje 5 DAN

 

Danas je u Splitu trener Karate kluba Metković Denis Žderić promaknut u više majstorsko karate zvanje 5 DAN pred Ispitivačkom komisijom Hrvatskog karate saveza u sastavu: Slaven Mikelić 8 DAN član upravnog odbora HKS-a, Vladimir Cvjetan 8 DAN, član Nadzornog odbora HKS-a i Ante Čurura direktor Hrvatske karate reprezentacije.

Denis Žderić se bavi karateom od malih nogu, a danas je osnivač i glavni trener Karate kluba Metković koji ima uspješne rezultate, među kojima je 28 državnih medalja i 4 medalje sa Prvenstava Balkana.

Natjecatelji KK Metković svake godine imaju nastupe za reprezentaciju Hrvatske u svim uzrastima, pa će tako i ove godine 7 natjecatelja nastupati za reprezentaciju Hrvatske od učenika do seniora na nadolazećim Prvenstvima Balkana.

Žderić već duže vrijeme predsjedava Komisijom za pojaseve Hrvatskog karate saveza koja ima sjedište u Splitu i broji 3 člana i tajništvo. Koliko je teško doći do ovog zvanja pokazuje činjenica da se isto može polagati samo ako imaš minimalno 40 godina, ako se baviš karateom najmanje 26 godina i nosiš prethodno zvanje najmanje 6 godina.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content