Popuštanje mjera – kafići od sutra rade do ponoći, treninzi dopušteni i u školskim dvoranama

 

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu na današnjoj je konferenciji za medije govorio o popuštanjima mjera. Ublažavaju se mjere za okupljanja i za ugostitelje. Kafići od ponoći rade do 24 sata, kao i pekarnice, kasina te automat klubovi.

Ukida se i zabrana treniranja te natjecanja u zatvorenim prostorima, odnosno u školskim dvoranama.

„Sva masovnija događanja će se moći organizirati ako su osobe primile drugu dozu prije 14 dana, ako su preboljele koronavirus  i primile jednu dozu cjepiva ili imaju negativan brzi ili PCR test. Organizatori tri dana prije okupljanja civilnoj zaštiti mora dostaviti obavijest i okvirni broj osoba koji će biti prisutne. Građani će moći na ta događanja s EU digitalnom potvrdom ili potvrdom od liječnika ili zdravstvene institucije. Sportska natjecanja uz prisustvo gledatelja će se odvijati na isti način. I dalje ostaje na snazi 100 ljudi na javnim okupljanjima“, kazao je ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera Davor Božinović.

Božinović je govorio i o navijanju te gledanju utakmica europskog nogometnog prvenstva po trgovima.

„Pred nama je Europsko prvenstvo u nogometu, počela je i turistička sezona. Zato se daje preporuka da se ne organiziraju javna događanja većeg broja osoba, posebice masovnog gledanja utakmica tijekom prvenstva. Odgovornost je na jedinicama lokalne i područne samouprave te županijskim stožerima koji su dobili jasnu uputu o striktnom nadzoru takvih okupljanja što uključuje i sankcioniranja po potrebi“, rekao je.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije