Plazma Sportske igre mladih – mladi šahist Mihael Borna Bjeliš ide na državnu završnicu u Splitu

 

Pod pokroviteljstvom manifestacije ‘Plazma Sportske igre mladih’ u Metkoviću je danas održano županijsko natjecanje u šahu.

U dvije kategorije nastupilo je deset natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji, a odigrano je pet kola uz tempo 15 minuta po igraču.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

U kategoriji 2010. godišta i mlađi najviše uspjeha je imao Mihael Borna Bjeliš iz HŠK Metković koji je, s osvojenih pet bodova, izborio nastup i na državnoj završnici koja će se održati u Splitu. Drugo mjesto pripalo je Mateju Peraku iz Dubrovnika, a treći je bio Jakov Crnjac iz HŠK Metković.

U kategoriji 2006. godište i mlađi prvo mjesto osvojio je Jakov Šiljeg, drugi je bio Mihael Kaleb, a treće mjesto je pripalo Nikoli Prci. Svi su iz HŠK Metković.

Iako je šah vrlo popularan u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, zbog epidemioloških mjera odaziv nije bio na razini. IZ HŠK Metković se nadaju kako će iduće godine biti više natjecatelja, a kao koordinatori ovih igara zahvaljuju svima na suradnji i odazivu te besprijekornoj organizaciji.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content