EIT FOOD Awareness day u Metkoviću

 

Grad Metković poziva zainteresirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva na EIT FOOD Awareness day u Metkoviću 18.lipnja 2021. godine, u Galeriji Gradskog kulturnog središta, s početkom u 13:00 sati

Događaj je organiziran u sklopu projekta „dRural-tržište usluga za europska digitalna područja“ čija je provedba započela u siječnju 2021.

Back to black_baner
Back to black_baner

TERA Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka već je četiri godine nacionalni EIT Food HUB za područje Hrvatske. Ove godine, u suradnji s Gradom Metkovićem, organizira predmetni događaj.

Glavni cilj „dRural projekta“ je razviti i implementirati tržište digitalnih usluga za europske ruralne regije u području socijalnih i zdravstvenih usluga u kojem će Grad Metković razviti koncept virtualne tržnice.

U sinergiji s programom dRural, na događaju će se govoriti o važnosti ekološke održivosti i zaštite intelektualnog vlasništva, kao i o  mogućnostima koje pružaju EU projekti. Uz spomenuto, održat će se i panel rasprava na temu „Kako razviti održivi lanac opskrbe hranom uz pomoć inicijativa EIT Food i dRural“?

Prijava na događaj je obavezna, a prijaviti se možete OVDJE.

Provedba projekta će trajati do lipnja 2024. godine, a financiran je iz programa Obzor 2020. Europske unije koji obuhvaća područje istraživanja i inovacija u razdoblju 2014.-2020.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content