Ponovno dopuštena pratnja na porodu u dubrovačkoj bolnici

 

Od 14. lipnja u Općoj bolnici Dubrovnik  je dopuštena pratnja na porodu uz pridržavanje smjernica Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju Hrvatskog liječničkog zbora za zbrinjavanje trudnica za vrijeme trajanja pandemije COVID-19.

U PRATNJI MOŽE OSOBA KOJA:

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner
  1. Nema simptome pod sumnjom na COVID-19 infekciju: temperatura, kašalj, dispneja, gubitak okusa i/ili njuha.
  2. Ima negativnu epidemiološku anamnezu: bliski kontakt s COVID-19 pozitivnom osobom, boravak u područjima s visokim brojem zaraženih osoba, propisana mjera samoizolacije
  3. Ima negativne podatke na trijažnom obrascu.
  4. Osoba koja je unatrag šest mjeseci preboljela COVID-19 infekciju i prošlo je više od mjesec dana od početka bolesti. Osoba u pratnji mora donijeti pismeni nalaz PCR-a i BAT-a (brzi antigenski test) iz razdoblja bolesti ili potvrda liječnika obiteljske medicine o preboljenju bolesti unatrag šest mjeseci i 30 dana od početka pojave simptoma.
  5. Ukoliko pratnja nije preboljela COVID-19 infekciju ili je prošlo više od šest mjeseci od preboljenja, ako pratnja nije preboljela COVID-19 infekciju i cijepljena samo jednom dozom cjepiva (ne odnosi se na J&Jcjepivo i osobe koje su preboljele COVID-19 i docijepljene jednom dozom cjepiva), nakon trijaže mora obaviti testiranje na SARS-CoV-2 brzim antigenskim testom. Testiranje se obavlja u OB Dubrovnik a troškove testiranja snosi osoba u pratnji po cijeni od 150,00 kn.
  6. Ukoliko pratnja na porodu ima potvrdu o primitku druge doze cjepiva (za cjepivo J&J jedna doza) unutar šest mjeseci do prisustva porodu  te da je prošlo više od 14 dana od zadnje doze cijepljenja.
  7. Ukoliko pratnja na porodu raspolaže negativnim PCR testom na COVID-19, ne starijim od 48 sati.

Više pročitajte na stranici Opće bolnice Dubrovnik. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content