Najnagrađivaniji hrvatski karikaturist Nikola Listeš izlaže u Galeriji GKS-a Metković

 

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković večeras je otvorena izložba karikatura autora Nikole Listeša.

Izložbu različitih karikatura na temu koronavirusa, uz autora je otvorila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč te publicist i novinar Mladen Vuković, a uz nazočnost gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana.

dina_baner
Zemlja loših

Inače, Nikola Listeš najnagrađivaniji je hrvatski karikaturist, a osvojio je više od 80 nagrada. Među njima je i Oskarika, nagrada za najboljeg karikaturista u Hrvatskoj koju je dobio čak pet puta. Završio je srednju aranžersku školu u Splitu, a crteže, karikature i stripove objavljuje od svojih ranih godina života.

Objavljivao je u brojnim listovima u zemlji i inozemstvu, među kojima su ‘Washington Post i ‘New York Times’.  Prije tri godine potpisao je ugovor s američkim ‘Cagle Cartoons’ koji njegove karikature distribuira širom svijeta.

Paralelno s otvorenjem izložbe, u atriju GKS-a postavljena je i izložba karikatura koju čine radovi učenika metkovskih osnovnih škola te Dječjega vrtića Metković.

Izložbu karikatura Nikole Listeša otvorena je u sklopu programa Metkovskoga ljeta. Omogućili su je Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Metković, a organizator je Ustanova za kulturu i sport Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content