Michele Ventura preselio je iz Italije u Duboku: „Već se osjećam domaćim“

 

Prije dva tjedna u Metkoviću je održana ekološka akcija čišćenja korita rijeke Neretve. Akcija je održana u organizaciji Športsko-ronilačkog ekološkog kluba ‘Delta 5’, a sudjelovalo je oko 20-ak ronioca iz pet klubova.

Zanimljivo ime među njima bio je svakako Michele Ventura – Talijan koji je svoj život prije otprilike mjesec dana odlučio nastaviti u Hrvatskoj, točnije, u mjestu Duboka.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Rođen je u talijanskoj Tortoni u blizini Milana, a još od svojih ranih godina ima poveznicu s dolinom Neretve.

„Tata mi je Talijan, a mama je rodom iz Banjaluke. Još 1997. kupili smo kuću u Dubokoj i od tada svako ljeto dolazim tu turistički. Ipak, to ‘turistički’ sam odlučio promijeniti i preselite se ovdje“, kazao je Ventura, dodavši kako je turističke dolaske odlučio zamijeniti životom u Dubokoj, ponajviše zbog mentaliteta ljudi.

„U Italiji je trenutno velika kriza, ponajviše uzrokovana zbog pandemije koronavirusa. Međutim, i prije same pandemije nisam bio zadovoljan, prvenstveno zbog posla te mentaliteta ljudi. Za razliku od toga, oduvijek mi se sviđala kultura ljudi u Hrvatskoj te njihov mentalitet. To me u Hrvatsku oduvijek vraćalo i to je najveći razlog zbog kojeg sam odlučio svoj život nastaviti ovdje“, ističe.

Michele je zaposlen u jednoj tvrtki, a hobi mu je ronjenje. U Italiji ima i svoju Školu ronjenja te je i instruktor. Zbog toga ćemo ga zasigurno  i ubuduće vidjeti u različitim ekološkim akcijama u doline Neretve, ali ne sumnjamo kako će i svoju ljubav prema ronjenju prenijeti na brojne Neretvane.

„Obožavam ronjenje i oduvijek je moja želja da budem instruktor ronjenja. S predsjednikom Športsko-ronilačkog ekološkog kluba ‘Delta 5’, Tonijem Kuranom prijatelj sam već 20-ak godina i tako sam se učlanio u klub. Vrlo sam sretan zbog toga i mislim da će mi ovdje biti vrlo lijepo. Dapače, već se osjećam domaćim“, zaključio je Ventura.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content