Najviše cijepljenih s dvije doze u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

 

Broj osoba koje su cijepljenje najmanje jednom dozom dosegao je 1.500.932.

Od njih je 1.132.263 osoba cijepljeno s dvije doze, piše Dubrovački vjesnik. 

Metkovsko ljeto - baner
Metkovsko ljeto - baner

Kada se broju cijepljenih s dvije doze pridoda 23.240 osoba koje su primile jedinu potrebnu dozu cjepiva Jannsen, broj osoba za koje je cijepljenje završeno iznosi 1.155.503. Udio ukupnog stanovništva cijepljenog s jednom dozom iznosi 37%, dok se isto odnosi na 45% odraslog stanovništva.

“Od početka pandemije u Hrvatskoj je zabilježeno 360.067 slučajeva koronavirusa pri čemu je preminulo 8.212 oboljelih osoba. Može se zaključiti da kod jedne od 44 osoba kod kojih je utvrđen COVID-19 nažalost dolazi do smrtnog ishoda. Prema izvješću HALMED-a ukupan broj prijava sumnji na nuspojave cjepiva je 4115 od kojih je za 76 % nuspojava ocijenjeno da nisu ozbiljne, a HALMED do sada nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem. Zaključno, kod obolijevanja od COVID-19 kod svake 44. osobe nažalost dolazi do smrtnog ishoda dok niti jedan smrtni ishod nije vezan uz cijepljenje iako je cijepljeno četiri puta više osoba nego što je broj oboljelih. Ova jednostavna usporedba podataka najbolje ukazuje na sigurnost cjepiva pa pozivamo sve one koji se još nisu cijepili da se cijepe”, istaknuo je ravnatelj HZJZ -a doc.dr.sc. Krunoslav Capak, a prenosi Dubrovački vjesnik.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (43,2% ukupnog stanovništva, odnosno 52,5% odraslog stanovništva). Završeno cijepljenje ukupnog stanovništva u najvećem je obuhvatu ostvareno u Sisačko-moslavačkoj županiji (31,5%), dok je završeno cijepljenje odraslog stanovništva u najvećoj mjeri ostvareno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (38,4%).

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content