„Pjesme, igre i plesovi – od tradicijskog do suvremenog“ na Ljetnoj sceni GKS-a

 

Na Ljetnoj sceni GKS-a sinoć je održan glazbeno-scenski program kojim je predstavljen cjelogodišnji eTwinning  projekt „Pjesme, igre i plesovi – od tradicijskog do suvremenog“.

Riječ je o međunarodnom projektu kojemu je autorica i voditeljica učiteljica razredne nastave Marijana Curić, a u kojem je sudjelovalo 50-ak učitelja i 150 učenika iz desetak država. Svaka od država je tijekom provedbe projekta predstavila svoje tradicionalne pjesme, igre i plesove te s njima povezane aktivnosti, a uz njih i suvremene, prilagođene uzrastima učenika od 6 do 15 godina.

U provedbi projekta sudjelovale su i Osnovna škola Stjepana Radića Metković, Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića Metković te flautisti Osnovne glazbene škole Metković.

Uz nastupe učenika tih škola, u sinoćnjem programu prikazana je i video prezentacija radova učenika svih hrvatskih škola, sudionica u projektu, a učiteljica iz Osnovne škole oca Petra Perice iz Makarske, Josipa Vidan Vitlić predstavila je i rezultate ankete učenika, učitelja i roditelja.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content