Virtalni koncert dječjih zborova

 

Koncert dječjih zborova tradicija je koju godinama organizira prof. Glazbene kulture Ljupka Sršen Gutić iz OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću.

Pandemija koronavirusa prekinula je tu tradiciju prošle godine, ali ove godine, iznimno marljivu i entuzijastičnu organizatoricu ni epidemija nije mogla zaustaviti u njezinom naumu realizacije koncerta. Naravno, usljed epidemioloških mjera rad sa zborovima odvijao se u otežanim uvjetima i koncert nije bilo moguće izvesti uživo, stoga je ostvaren virtualno. Unatoč tome, na koncertu sudjeluju tri škole iz doline Neretve te gosti iz Splita, a ostvaren je i hvalevrijedan međužupanijski projekt u kojem sudjeluju učenici iz OŠ don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, OŠ Ravne njive – Neslanovac iz Splita, OŠ Opuzen, OŠ Vladimir Nazor iz Ploča te OŠ Vladimira Nazora iz Duge Rese.

Back to black_baner
Back to black_baner

Koncert je posvećen svim učenicima i učiteljima koji ni u ovom ‘novom normalnom’ nisu prestali njegovati svoju ljubav prema glazbi, već su i sada, u ovim pandemijskim uvjetima, pronašli način glazbenoga djelovanja.

“Glazba i dječje muziciranje ne smiju biti zaustavljeni, svi smo toga svjesni, stoga veliko hvala svim sudionicama koncerta na njihovu sudjelovanju, radu i upornosti! Pozivam vas da svi zajedno uživamo u virtualnom koncertu dječjih zborova i još se jednom uvjerimo da glazba uistinu nema granica”, poručila je organizatorica, prof. Ljupka Sršen Gutić.

Koncert možete pogledati na poveznici.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content