Restoranu Agro etno park Žabac dodijeljen standard Okusi tradicije doline Neretve

 

Na jučerašnjoj sjednici Savjeta projekta ‘Okusi hrvatske tradicije’ dogovoreno je da će se, nakon jednogodišnje stanke, ovogodišnji nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15. do 28. studenoga 2021.

Kako se očekuje u manifestaciju će biti uključeno oko 120 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije. Oni će gostima kroz 14-dnevno trajanje manifestacije ponuditi najmanje 2 menija sastavljena od lokalnih tradicionalnih jela i to po vlastitom izboru u nekoj od četiri cjenovne grupe: 75,00; 95,00; 125,00, odnosno 195,00 kn.

Novost je i da će se standard Okusi hrvatske tradicije od ove godine dodjeljivati i vinarima, proizvođačima tradicijskih pića, tradicijskih prehrambenih proizvoda (sir, med…) i namirnica. Cilj je povezivanje proizvođača i ugostitelja, ali i zajednička izgradnja prepoznatljivosti kvalitete i ponude hrvatskih tradicijskih proizvoda kao bitne sastavnice ukupne eno-gastronomske i turističke ponude.

Standard Okusi tradicije za dva nova objekta

Standard Okusi hrvatske tradicije jučer su primila dva ugostiteljska objekta: Restoran Mon Ami iz Velike Gorice za Okuse tradicije Zagrebačkoga kraja i Restoran Agro etno park Žabac iz Metkovića, za Okuse tradicije doline Neretve.

Standarde su uručile za Žabac, Rujana Bušić Srpak, predsjednica Savjeta projekta Okusi i direktorica TZ Vukovarsko srijemske, a za Mon Ami, Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, a primili su ga Ivica Mijoč i Bruno Ceronja, vlasnici objekata.

Tom prigodom Mijoč je izjavio.

„Drago mi je da sam u ovo kratko vrijeme uspio realizirati dugogodišnju želju i otvoriti objekt kojim se zaista ponosim. Ideja je bila organizirati proizvodnju zdravih namirnica, pripremiti je i uslužiti u netaknutim kutcima neretvanske doline. Već prvi gosti iskazali su veliko zadovoljstvo i lokacijom i autohtonim uređenjem, lokalnim sadržajima, a iznad svega izvrsnom domaćom gastro ponudom. Moja obitelj već dugi niz godina podržava organski uzgoj voća i povrća te su namirnice koje koristimo prvorazredne i uvijek svježe. Moram naglasiti i veliki trud moje supruge i našeg osoblja u definiranju i pripremi izvornih neretvanskih jela posluženih na moderan način u čarobnom okruženju kakvog samo može pružiti neretvanska dolina. Ovo priznanje će biti samo još jedan od poticaja da svojim gostima pružim nezaboravno gastro i estetsko iskustvo u dolini Neretve“, istaknuo je Mijoč.

Standard Okusi hrvatske tradicije danas na području 13 hrvatskih županija posjeduje više od 130 ugostiteljskih objekata koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva tradicijska glavna jela s prilogom.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content